werk
Huis Berchem

In deze oude half-open bebouwing werd het gelijkvloers helemaal opengewerkt en de functies vrij in de open ruimte geplaatst. Enkele vaste elementen structureren de ruimte en zorgen voor een zekere zonering. De entree, de openhaard, een lichtjes hoger gelegen oud plafond met moulures en de nieuwe open boekenkast zijn speelse elementen die deze zonering waarmaken terwijl de ruimte toch als één grote open ruimte leesbaar blijft. Ter plaatse van de vroegere bouwvallige achterbouw schiet de ruimte 9 meter omhoog en wordt ze begrensd door de nieuwe achtergevel en een glazen dak. Van de 2 kamers die uitgeven op deze vide krijgt één een balkon op de vide, terwijl de andere via een koker een zichtrelatie met de tuin krijgt. Van beneden gezien schermt de koker het glazen dak gedeeltelijk af waardoor het licht getemperd wordt en er een mysterieus element aan het gelijkvloers toegevoegd wordt.

opdracht: verbouwing herenhuis
opdrachtgever: privé
locatie: berchem
jaar: 2010
oppervlakte: 70 m²
budget: € 90.000
status: uitgevoerd
partners: i.s.m Eagles of Architecture

[tekst sluiten]
1/8
Huis Berchem