werk
Blauwe Halte

De restanten van de ringoven worden gerestaureerd en uitgebreid om de nieuwe functie te kunnen huisvesten. De aanwezige restanten omvatten de onderste laag van pakweg de halve oven en een halve schoorsteen. Hierdoor ontbreekt het gebouw body en zichtbaarheid. Om hier aan een antwoord te bieden worden twee nieuwe volumes toegevoegd en het geheel aan elkaar geregen door het te overdekken met een zadeldak.

Het nieuwe dak markeert het gebouw en de functie die er in ondergebracht is. De dakvorm verzekert ook de privacy van de buren gezien het zijdelings de zichten naar de grond richt en de vergezichten richt naar de Rupeldijk en de fietstunnel naar de Schorre. Van op het terras op de verdieping heb je 's avonds een adembenemend zicht op de ondergaande zon boven de Rupel. Het ruime terras van de brasserie/bar op het maaiveld maakt dankzij het overstekende zadeldak deel uit van het ruimtelijk geheel.

opdracht: toeristisch belevingspunt, De Schorre
opdrachtgever: Provincie Antwerpen
locatie: Boom, Rupeldijk
jaar: 2014
oppervlakte: 400 m²
status: wedstrijdontwerp, eervolle vermelding
partners: IKP, ABT

[tekst sluiten]
1/7
Blauwe Halte