werk
Basisschool Lebbeke

De nieuwbouw wordt opgevat als 2 onderscheiden gebouwdelen die tegen elkaar aan gere-aliseerd worden. Zo kunnen we het klasgebouw en de polyvalente zaal elk een eigen 'ideaal' plan geven op maat. Het klasgebouw met haar strakke efficiënte planopbouw, compact en met behoorlijk wat repetitie en de polyvalente zaal als een grote open ruimte. De polyvalente zaal met haar programma dat voor de hele schoolsite en bij uitbreiding zelfs voor de hele buurt een rol kan spelen wordt zo ook meteen afleesbaar en apprecieerbaar als een gebouw met een verbindende rol. De emblematische vorm van de zaal versterkt dit karakter.

opdracht: nieuwbouw basisschool
opdrachtgever: GemeenschapsOnderwijs
locatie: Rossevaalstraat, Lebbeke
jaar: 2014
oppervlakte: 1.400 m²
budget: € 2.350.000
status: wedstrijdontwerp
studiebureau technieken en EPB: IKP
aannemer: Hodes Bouwsystemen, Enschede & Symobo, Kampenhout

[tekst sluiten]
1/11
Basisschool Lebbeke