werk
Mercado de Abastos

Het bestaande marktgebouw wordt ontdaan van alle secundaire en technische installaties om een volledig open ruimte te bekomen onder het sculpturale dak met omgekeerde gewelven. De open ruimte is werkelijk een overdekt marktplein. De omtrek van het gebouw wordt volledig beglaasd en waar nodig wordt de glazen gevel teruggetrokken om de ruimte tegen de harde zon te beschermen of wordt een tweede laag met externe zonwering toegevoegd.

Alle dienende functies worden ondergebracht in de kleine volumes die tegen de markthal aan worden geplaatst. De entree, een café, laad- en loskades en kantoren worden geplaatst in de volumes bekleed met aluminiumplaten. Het volledige terrein wordt ingericht als een natuurstenen plein met bomen. De betonnen goten verzamelen het water van het spectaculaire dak en spuwen het in de waterpartijen op het plein.

opdracht: renovatie van een oude markthal
opdrachtgever:
locatie: Roquetas de Mar, Spanje
jaar: 2014
budget: € 1.400.000
status: wedstrijd

[tekst sluiten]
1/5
Mercado de Abastos