werk
Showroom Brems Doors

Inrichting showroom Op het gelijkvloers van een nieuw appartementsgebouw werd een showroom ingericht om een collectie binnendeuren te tonen. De winkel heeft een lange beglaasde gevel die iets achteruit ligt en wordt afgeschermd van het drukke verkeer door de kolommenstructuur. In de grote open ruimte worden de deuren getoond in een installatie opgebouwd uit 6 evenwijdige wanden met verschillende transparanties en graad van reflectie. Dwars op deze wanden en parallel aan de beglaasde gevel wordt de achterwand volledig met een spiegel bekleed. De belettering van de gevel, de transparante en translucente wanden en de spiegelwand vormen samen een boeiende ruimtelijke opstelling. De reflectie van de I-ligger die op de dwarswanden rust om deze te stabiliseren en de verlichtingsbalk zorgen voor een alternerend continu en 'gebroken' beeld. Hierin wordt een ruimtelijkheid opgezocht voorbij het louter fysische object …

opdracht: inrichting van een showroom
opdrachtgever: Brems Doors
locatie: londonstraat, antwerpen
jaar: 2007
oppervlakte: 370 m²
budget: € 93.000
status: uitgevoerd
partners: i.s.m eagles of architecture

[tekst sluiten]
1/8
Showroom Brems Doors