werk
De unie

In een gebied in volle ontwikkeling en transitie als de Kanaalzone in Hasselt is het mogelijk om door contrast met de omgeving een plek te creëren met uiterst beperkte middelen.

Na het verplaatsen van de aanwezige prefab beton elementen wordt een betonplaat ter plaatse gestort en gepolierd. De plaat gaat over alle aanwezige ondergronden heen en verbindt letterlijk de kade met de straat.

Door de terughoudende aanpak wordt de plek ook uiterst flexibel om ingevuld te worden met diverse programma's en betekenissen. De ingreep is dankzij het 'open' karakter uiterst faciliterend. Er zijn geen fysische elementen of betekenissen aangebracht die een gebruik letterlijk of figuurlijk in de weg kunnen staan. Op deze plek is alles mogelijk.

opdracht: ontmoetingsplek aan het kanaal in Hasselt
opdrachtgever: Z33 - De Unie Hasselt-Genk
locatie: Hasselt, België
jaar: 2014
status: open oproep, eervolle vermelding

[tekst sluiten]
1/3
De Unie